top of page

HiFu 9D PRO -
Huduppstramning och fettreducering

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud)är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens.

Behandlingen tar 15 till 90 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då det har bildats nytt kollagen i huden som lyfter och föryngrar. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansiktet med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

 

Med högprecision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter. Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

Hur fungerar Hifu fettreducering?

Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas omhand av kroppens blodsystem.

Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen. Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet. HIFU passar alla hudtyper. Både män och kvinnor kan genomgå behandling. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflödiga och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.

Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod

Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen. Man kan behandla 1-2 områden, men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna. Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med Hifu hudåtstramning (det gör man ofta i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling. Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling

Är det en säker metod?


Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU är

bevisat säker och effektiv i kliniska studier.

Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon

behandlingar världen över. HIFU 9D PRO den senaste utvecklingen

inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas? HIFU 9D PRO liksom Ultherapy

för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. HIFU 9D PRO är dessutom godkänd för åtstramning av till exempel armar, ben och mage.

Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol eller blodförtunnande mediciner.

Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling. Behandlingen utförs ej på gravida, epileptiker eller på personer med pacemaker.

 

 

 

 

13979_edited_edited_edited_edited.jpg
Denna behandling utförs av
Ann-Charlotte Söron

Certifierad behandlare

Vi på Kliniken erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation,

allt för att du ska känna dig trygg och säker.

image_edited.png
bottom of page